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Subject matter

Definition of 'carrying amount’ for the purposes of templates €60.00 and
C61.00

Question

In the guidance annexes of DPM 2.8 for C 60.00 and C 61.00 templates the
reporting amount has been further specified as ‘carrying amount’ however
the breakdown of the template requires the amounts to be broken down
according to the actual expected payments which suggests Cashflow. The
Cashflow and the Carrying value can differ significantly due to changes in
market value or impairments in the case of assets. For reporting purposes
of the two above mentioned reports is it expected to split the carrying
value across the time buckets based on when the cashflows are expected
to be paid/received or to report the carrying value according to the
residual maturity of the contract?

Background on the
question

Different requirements related to reporting amounts: DPM 2.8.0 ITS
suggest the reporting of Carrying Value while the template requires the
breakout of the amounts according to the actual expected payments
which suggests Cashflow.

EBA answer
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With respect to the instructions of templates C 61.00, items providing



http://eba.europa.eu

stable funding and C 60.00, items requiring stable funding, paragraphs
1.1.2/ 2.1.2 state that “All own funds and liabilities reported on an
institution's balance sheet shall be reported here. The total amount of
own funds and liabilities shall therefore reflect the size of the institutions'
total assets.” Accordingly, for reporting purposes, in the columns referred
as “amount” the accounting value should always be reported, except for
derivatives payables and receivables which are to be reported in
accordance with paragraph 2.1.6.

Moreover, according to instructions 2.1, paragraph 3 (iii) “assets shall be
reported according to their residual contract maturity and not behavioral
assumptions." Thus, all items have to be reported in the corresponding
time buckets according to their residual maturity or the earliest calling
date.

Link

https://eba.europa.eu/single-rule-book-ga/-/gna/view/publicld/2019_4908
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