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Subject matter

Are Validation rules v6263_m & v6264_m correct?

Question

"In taxonomy 2.8 validation rules v6263_m & v6264_m are introduced for
template C03. Validation rule v6263_m expects that the Overall Capital
Requirement is equal to the following calculation. The Combined Buffer
Requirement of the C 04.00 template divided by the total REA on the C
02.00 template plus the Total SREP capital requirement ratio. Validation
rule v6264_m expects that the Overall Capital Requirement: To be made
up of CET1 capital, is equal to the following calculation. The Combined
Buffer Requirement of the C 04.00 template divided by the total REA on
the C 02.00 template plus the Total SREP capital requirement ratio: To be
made up of CET1 capital. How can these validation rules apply when the
percentage of the calculation can differ from the SREP percentage
imposed by the ECB?"

Background on the
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Requirement is equal to the following calculation. The Combined Buffer
Requirement of the C 04.00 template divided by the total REA on the C
02.00 template plus the Total SREP capital requirement ratio. Validation
rule v6264_m expects that the Overall Capital Requirement: To be made
up of CET1 capital, is equal to the following calculation. The Combined
Buffer Requirement of the C 04.00 template divided by the total REA on
the C 02.00 template plus the Total SREP capital requirement ratio: To be
made up of CET1 capital. According to Article 16(1) of Council Regulation
(EU) No 1024/2013 any credit institution, financial holding company or
mixed financial holding company in participating Member States is
required to take the necessary measures at an early stage to address
relevant problems. Pursuant with the powers of the ECB, Article 16(2)(a),
the imposed SREP percentage should be used and reporterd. How can
validation rules v6263_m and v6264_m apply?"

EBA answer

According to the instructions of row 160 (Overall capital requirement
(OCR) ratio) of template C 03.00 as laid down in Annex Il to Regulation (EU)
No 680/2014 (ITS on Supervisory Reporting), the value reported has to be
calculated as the sum of the Total SREP capital requirement ratio (TSCR)
and the combined buffer requirement ratio. The combined buffer
requirement ratio can be obtained by dividing the amount of own funds
needed to comply with the buffer requirement, as reported in row 740 of
template C.04.00 of Annex II, by the total risk weighted exposure amount
as reported in row 010 of template C 02.00. Validation rule v6263_m
verifies exactly this relationship.

The instructions clearly state that the TSCR has to be reported in row 160
of C 03.00 in those cases where there is no buffer requirement applicable.
Similarly, the instructions on row 130 (TSCR) explain that only the total
capital ratio as specified in point (c) of Article 92(1) of Regulation (EU) No
575/2013 (CRR) would have to be reported in row 130, if no additional own
funds requirements were communicated by the competent authority.

Following these instructions, the sum of the total capital ratio as specified
in point (c) of Article 92(1) CRR and the buffer requirement ratio should be
reported in row 160, where no additional own funds requirements were
communicated by the competent authority, but a buffer requirement
applies. Validation rule v6263_m is compatible with this approach.

The same rationale applies for v6264_m referring to row 170 (OCR: to be
made up of CET1 capital), taking into consideration the TSCR ratio to be
made up of CET1 capital reported in row 140.

Thus, both validation rules v6264 and v6263 are correct.

Link

https://eba.europa.eu/single-rule-book-ga/-/gna/view/publicld/2019_4746
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