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Updates of notification letters for the cross-border marketing of UCITS

Question
When, pursuant to Article 93(8) of Directive 2009/65/EC, a UCITS gives written notice to the
competent authorities of both the UCITS home Member State and the UCITS host Member
States, of a change to the information in the notification letter submitted in accordance with
Article 93(1) of Directive 2009/65/EC, or a change regarding share classes to be marketed,



should the documents referred to in Article 93(2) of Directive 2009/65/EC be included?

ESMA Answer

18-06-2025

Original language

No, the documents referred to in Article 93(2) of Directive 2009/65/EC, should not be

included. The obligation of UCITS to give written notice of amendments to information

already provided in a notification letter of cross-border marketing should be understood as

covering only the updated information in Annex 1 of the Commission Implementing

Regulation (EU) 2024/910 compared to the previous notification. Amendments to fund

documents should not be covered by the obligation of written notice of Article 93(8) of

Directive 2009/65/EC. 
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