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Question
Can the manager of a Fund of Funds (FoF) charge performance fees?
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Original language

In line with paragraph 18 of the Guidelines, the manager of a FoF should be able to

demonstrate to the NCA that the performance fee model of a fund it manages constitutes a

reasonable incentive for the manager and is aligned with investors’ interests.

Against this background, as a general principle, where the investment policy of a FoF

requires the active management of the FoF and the determination of the allocation in the

underlying funds has a material impact on the FoF performance, performance fees for the

manager of the FoF could be considered as justified.

The assessment on how performance fees are justified in light of the investment policy of the

FoF should be reflected in the fund documentation, including the fund rules or the

instruments of incorporation and may be reviewed, where needed, by the NCA on a case-by-

case basis. 

 


