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Single Rulebook Q&A

Question ID 2023_6928

Status Final Q&A

Legal act Regulation (EU) No 575/2013 (CRR)

Topic Supervisory reporting - COREP (incl. IP Losses)

Article 430

Paragraph

Subparagraph

COM Delegated or
Implementing
Acts/RTS/ITS/GLs/Recom
mendations

Regulation (EU) 2021/451 – ITS on supervisory reporting of institutions

Article/Paragraph C34.02 and C34.03

Type of submitter Investment firm

Date of submission 03/11/2023

Published as final Q&A 22/03/2024

Subject matter Disclosure of transactions with zero exposure value

Question
Under Article 274(5) and 273 there are circumstances where transactions
may have a zero exposure value e.g. netting sets made up entirely of written
options or certain CDS transactions. Should these be reported in the C34.02
with values in columns 0020-0140 and then have c0150 onwards set to 0 (or
c0170 onwards?) or should they be disregarded from population of values in
any columns as there is no requirement to calculate exposure for these
transactions. Similarly should they be included in the same C34.03 columns?

Background on the
question It is unclear whether it is just the final calculated exposure value which

may be set to zero in these circumstances or if there is no requirement to
calculate an exposure value and hence the components such as PFE/RC etc.

Final answer
Under Article 274(5) and Article 273 of Regulation (EU) 575/2013, where
transactions have a zero exposure value, the transactions shall be reported
in the C34.02 and C 34.03 of Annex I to Regulation (EU) 2021/451.

Answer prepared by Answer prepared by the EBA.
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Note to Q&A

Link https://www.eba.europa.eu/single-rule-book-qa/qna/view/publicId/2023_6928

European Banking Authority, 09/04/2024
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