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Subject matter Period to be covered by statistics pursuant to Article 32(4) of Commission
Delegated Regulation (EU) 2018/389

Question
Which period should the statistics to be published by ASPSPs under Article
32(4) of Commission Delegated Regulation (EU) 2018/389 cover in total?

Background on the
question

Article 32(4) of Commission Delegated Regulation (EU) 2018/389 requires
ASPSPs to publish quarterly statistics on the availability and performance of
the dedicated interface and of the interface used by its PSUs, but does not
explicitly specify the period which the statistics should cover.

Final answer
In accordance with Article 32(4) of Commission Delegated Regulation (EU)
2018/389, account servicing payment service providers (ASPSPs) are
required to publish on their website quarterly statistics on the availability
and performance of the dedicated interface referred to in Article 31 of that
Regulation, and of the interface used by its payment service users (PSUs).

These statistics shall serve to monitor the availability and performance of the
dedicated interface provided by ASPSPs, including the compliance with the
requirements in Article 32(1) and (2) of that Regulation. In this regard,
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guideline 3.2 of the EBA Guidelines on the conditions to benefit from an
exemption from the contingency mechanism under Article 33(6) of
Regulation (EU) 2018/389 (EBA/GL/2018/07) provides that the statistics
published by ASPSPs pursuant to Article 32(4) of Commission Delegated
Regulation (EU) 2018/389 should enable payment initiation service
providers, account information service providers, card-based payment
instrument issuers and PSUs to compare the availability and performance of
the dedicated interface with the availability and performance of each of the
interfaces made available by the ASPSP to its PSUs for directly accessing
their payment accounts on a daily basis.

The Commission Delegated Regulation (EU) 2018/389 does not specify the
overall period for which ASPSPs should maintain such statistics on their
website. The competent authority may determine an appropriate period for
which ASPSPs should maintain these statistics on their website, taking into
account the objectives mentioned above. 
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