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Subject matter

SCA profiles and multiple-use of devices

Question

Can multiple users use the same device (i.e. smartphone) and have
different strong customer authentication (SCA) profiles on the same
device?

Background on the
question
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Article 24 of Regulation (EU) 2018/389 - RTS on strong customer
authentication and secure communication only explains that "Payment
service providers" shall ensure that only the payment service user is
associated, in a secure manner, with the personalised security credentials,
the authentication devices and the software. Article 24 does not say
anything about multiple use of devices. "Article 24 - Association with the
payment service user 1. Payment service providers shall ensure that only
the payment service user is associated, in a secure manner, with the
personalised security credentials, the authentication devices and the
software. 2. For the purpose of paragraph 1, payment service providers
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shall ensure that each of the following requirements is met: (a) the
association of the payment service user's identity with personalised
security credentials, authentication devices and software is carried out in
secure environments under the payment service provider's responsibility
comprising at least the payment service provider's premises, the internet
environment provided by the payment service provider or other similar
secure websites used by the payment service provider and its automated
teller machine services, and taking into account risks associated with
devices and underlying components used during the association process
that are not under the responsibility of the payment service provider; (b)
the association by means of a remote channel of the payment service
user's identity with the personalised security credentials and with
authentication devices or software is performed using strong customer
authentication."

EBA answer

Article 24(1) of the Commission Delegated Regulation (EU) 2018/389
provides that ‘payment service providers shall ensure that only the

payment service user is associated, in a secure manner, with the
personalised security credentials, the authentication devices and the
software'. Paragraph 2, letter ‘b’ of the same article continues by specifying
that ‘the association by means of a remote channel of the payment service
user's identity with the personalised security credentials and with
authentication devices or software is performed using strong customer
authentication.’

In line with the requirements of Article 24 of the Delegated Regulation
only a single payment service user can be associated, at a time, with the
personalised security credentials, the authentication devices and/or
software. This does not preclude, however, the use of the same
authentication device and/or software by multiple payment service users
having different SCA profiles when supported by the device and/or
software.

Link

https://eba.europa.eu/single-rule-book-ga/-/gna/view/publicld/2019_4560
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