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Subject matter
Conditions for the filling of template C 33.00

Question

If a bank will move to IFRS9 accounting standards starting from 1 July 2018, the first date for the Corep
reporting under IFRS9 will be 30 September 2018. Therefore, at 30 June 2018 the new logic of the IFRS9
accounting portfolios is not available in data systems and it would be difficult to complete the new model C
33.00. We would like to know if the bank still need to fill in the template C 33.00 at 30 June 2018 and, if so,
what logic it has to use.

Background on the question

In the Consultation Paper for Implementing Regulation (EU) No 680/2014 is reported that template C 33.00
have also been designed considering the implementation of IFRS9 A bank that will move to IFRS9
accounting standards starting from 1 July 2018, how must fill in template C 33.00 as of June 2018?

EBA answer

Template C 33.00 of Annex I to Regulation (EU) No 680/2014 (ITS on Supervisory Reporting) has been
designed with the aim of simultaneous coverage of institutions applying IFRS and GAAP. This is without
prejudice of the use of national GAAP based on Directive 86/635/EEC (Bank Accounting Directive, 'BAD').

Instructions laid out in the Annex II Part II point 7 and more specifically under 7.3 of ITS on Supervisory
Reporting specify how positions should be populated according IFRS or relevant accounting framework.
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